Osrednja občinska slovesnost ob Dnevu samostojnosti in enotnosti


28 Dec 2015 | Aktualno

21. decembra je v dvorani kulturnega doma Medvode potekala osrednja občinska slovesnost ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. S proslavo smo počastili spomin na pričetek osamosvajanja pred 25 leti, ko so bili 26. decembra 1990 razglašeni rezultati plebiscita, na katerem smo se Slovenci odločili, da Slovenija postane samostojna in neodvisna država.

Proslave so se udeležili župan, Nejc Smole, podžupanja Darinka Verovšek, predstavniki svetniških skupin, zavodov in zvez v občini Medvode ter predstavniki društev.

V slovesnem govoru podžupanje Občine Medvode, Darinke Verovšek, smo lahko slišali sledeče misli:

»Takratni odziv sodržavljanov je bil glas za sodobno, moderno, pravično državo, kjer bo v ospredju demokracija, spoštovanje pravne države in občečloveških vrednot. Samo državljani, povezani v močno skupnost, lahko skupaj soustvarjajo prihodnost.«

Kulturni program so oblikovali člani KUDa Fofite, godalni orkester Glasbene šole Franca Šturma pod vodstvom dirigentke Darinke Fabiani, ter KUD Jarem s projekcijami na platnu.

Govor Darinke Verovšek si lahko preberete v prilogi.

Posnetek proslave, ki ga je pripravila TV Medvode, si lahko ogledate na spodnji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=iqy38K3iaec


Želite ostati obveščeni in podpreti naša prizadevanja za razvoj Medvod?