11. seja občinskega sveta Občine Medvode


22 Jan 2016 | Aktualno

2. decembra 2015 je potekala enajsta seja občinskega sveta, ki je bila predvsem v znamenju osnutka Odloka o proračunu Občine Medvode za leto 2016, ki so ga člani sveta sprejeli. Osnutek je močno investicijsko naravnan, večina svetnikov pa je bila mnenja, da je premalo denarja namenjenega za posamezna področja. Tako je bilo slišati kar nekaj predlogov, s katerimi so svetniki, svetniške skupine in posamezni odbori skušali dvigniti posamezne postavke. Vsekakor bi bilo težav z denarjem manj, če bi vlada upoštevala zakon, ki določa precej višjo povprečnino, kot pa so jo zagotovili v državnem proračunu. Katere predloge bo pripravljavec upošteval, bomo videli na naslednji seji. 

Sprejeli smo tudi rebalans proračuna za leto 2015. Ta je bil potreben, ker sredstva za RCERO niso bila porabljena, oziroma jih bomo morali zagotoviti v letu 2016. Prav tako ni bila izvedena sanacija osnovne šole Simona Jenka v Smledniku. Drugi poglavitni razlog rebalansa je bilo zadolževanje LPP, katerega solastnik je medvoška občina, zato je bilo potrebno naše soglasje.

Odločali smo tudi o možnosti, da bi se na zasebni parceli v Preski dopustila 45 odstotna pozidanost, kar pa smo člani sveta na koncu zavrnili in dali jasen signal, da takšnih odstopanj od prostorskega načrta v tem mandatu ne bomo dopustili. 

Na sledečih povezavah sta na voljo video posnetka 11. seje:
http://www.medvode.si/Video/2014_2018/video11_1del.htm

http://www.medvode.si/Video/2014_2018/video11_2del.htm

Zapisal: Vito Klavora


Želite ostati obveščeni in podpreti naša prizadevanja za razvoj Medvod?