13. seja občinskega sveta Občine Medvode


1 Feb 2016 | Aktualno

Trinajsta seja občinskega sveta Občine Medvode, ki je potekala 27. januarja 2016, je bila glede na dnevni red bolj ali manj »tehnične« narave. Zajemala je obširen dnevni red z 19 točkami. 

Pri predlogu Pravilnika za sofinanciranje programov društev in zvez s področja spodbujanja turizma Občine Medvode je bil sprejet amandma na pobudo četrtine svetnikov. Pri predlogu Pravilnika o sofinanciranju programov s področja socialnega varstva občanov je bil sprejet amandma redakcijske narave. 

Najbolj pomembna točka dnevnega reda je bila imenovanje predstavnikov ustanoviteljice v svet Javnega zavoda Sotočje Medvode. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je skladno z 10. členom Odloka o ustanovitvi zavoda posredovala predlog kandidatov za posamezna področja (šport, turizem, kultura, mladina), ki je bil na KMVI izvoljen z 6 glasovi za. Glasovanje na seji Občinskega sveta Občine Medvode je potekalo ločeno za vsakega kandidata. Po problematiziranju in dokaj burni razpravi in obrazložitvah je svet s potrebno večino glasov sprejel predstavnike ustanoviteljice v Javni zavod Sotočje Medvode:  

 

 

Na seji smo obravnavali razrešitev predstavnice sveta OŠ Preska zaradi neudeležbe na sejah in imenovanje novega predstavnika, Matejka Trampuža. Obravnavali smo tudi letno poročilo o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta Občine Medvode in njihovih učinkih in sprejeli sklep o seznanitvi z le-tem. 

Svetniki so v razpravi problematizirali večjo rabo obnovljivih virov energije v Občini Medvode, seznanili pa smo se tudi s poročilom Komisije za pobude in pritožbe.

Zapisala: Cvetka Židan Valjavec


Želite ostati obveščeni in podpreti naša prizadevanja za razvoj Medvod?