18. VEČER ŠPORTA V MEDVODAH


30 Mar 2018 | Aktualno

Strongman Matjaž Belšak se je naslova športnika leta razveselil prvič. V športu, ki sicer ni olimpijski, ima pa svojo svetovno serijo tekmovanj, imenovano strongman champions league, je v letu 2017 postal najmlajši skupni zmagovalec doslej. 

Naziva športnica leta se je prvič doslej razveselila tudi smučarska tekačica, Anamarija Lampič, za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Slavila je na generalki pred olimpijskimi igrami v Pjongčangu, kjer je lanskega februarja zmagala v šprintu v klasičnem koraku. Tudi letošnja, olimpijska sezona je bila za 22 letno smučarsko tekačico iz Valburge več kot uspešna, s 30. mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala je bila najboljša slovenska predstavnica, s 6., 7. in 8. mestom pa se je izkazala tudi na OI. Nagrado je v njenem imenu prevzela mama Anka Lampič.

Podeljenih je bilo sicer 18 malih in 12 velikih športnih plaket, ter eno športno priznanje. Malo plaketo so prejeli med drugim tudi trije športni kolektivi, tako da so nagrade šle v roke skoraj šestdesetim športnikom in športnicam Medvod. Športno priznanje je prejel ožji organizacijski odbor Športne zveze Medvode in JZ Sotočje Medvode za uspešno izvedbo prvega festivala Medvode v gibanju. 

Večer športa je poskrbel tudi za nadvse pester spremljevalni program, v katerem so nastopili Duo Acromantix, akrobatinja Ana Lekše, pom pon skupina ŠK Tial in Wild West plesna formacija. Nagrade so podeljevali: župan Občine Medvode Nejc Smole, v.d. direktorja JZ Sotočje Medvode, Aleš Kalan, in tekač Bogomir Dolenc, ki je navzoče povabil k dobrodelnemu projektu 42/42. Letošnjo jesen bo namreč v 42 dneh odtekel 42 maratonov, enega tudi v naši občini. 

Čestitamo vsem prejemnikom priznanj!

FOTO: http://www.zavodsotocje.si/?t=00300419


Želite ostati obveščeni in podpreti naša prizadevanja za razvoj Medvod?