Združitev javnih zavodov v skupni Javni zavod Sotočje Medvode


17 Nov 2015 | Aktualno

Svetniška skupina GLAM podpira združitev Javnega zavoda za kulturo in mladino ter Javnega zavoda za šport in turizem, v skupni Javni zavod SOTOČJE, ki bo tako skupaj pokrival štiri področja: šport, kulturo, turizem in mladino.

GLAM združitev podpiramo zaradi vseh sinergijskih učinkov, ki bodo pri tem nastali. Racionalizirale se bodo skupne službe, ki jih imata zavoda sedaj ločene, vsak svoje, v novem zavodu pa bodo skupne.

Pomembno se nam zdi, da bodo vsa štiri področja, ki jih bo novonastali zavod pokrival enakovredna med sabo, oziroma nobeno področje zaradi združitve v en javni zavod ne sme biti zapostavljeno. To je potrebno zagotoviti, saj so bili na tem mestu pomisleki predvsem glede mladine.

Podpiramo tudi dokaj visoke kriterije za kandidiranje na razpisu za opravljanje funkcije direktorja novonastalega zavoda, ki jih osnutek odloka predvideva. Zelo pomembno pri ustanavljanju in delovanju združenega zavoda bo, kdo bo novi direktor. Verjamemo, da bo celo ključni dejavnik kako uspešna bo zgodba novega zavoda in mislimo, da si vsi želimo da bi zgodba bila uspešna.

Anže Šilar


Želite ostati obveščeni in podpreti naša prizadevanja za razvoj Medvod?